Niz predavanj: Kako do uspešne uporabe družbenih omrežij?

V petek, 21. junija, je v multimedijski dvorani Trgovskega doma v Gorici potekal niz predavanj na temo Kako do uspešne uporabe družbenih omrežij. Pobudo je za  Krožek Anton Gregorčič organiziral mladi Alek Devetak, sicer študent ekonomije na univerzi Bocconi v Milanu, ki je tudi pripravil zanimivo analizo o stanju uporabe Facebooka, Instagrama, Twitterja, a tudi spleta na splošno, pri naših zamejskih kulturnih in športnih društvih, pevskih zborih, krovnih organizacijah in drugih ustanovah. Iz rezultatov njegove raziskave je bilo razvidno, da se zaenkrat v naši sredi slabo oglašuje in promovira dejavnosti, ki jih slovenska narodna skupnost v Italiji organizira.
Za njim je spregovorila Manca Korelc, mlada samostojna podjetnica, ki  večjim slovenskim podjetjem pomaga pri spletnem oglaševanju. Izpostavila je nekaj pravil, ki so osnovnega pomena, če želimo svojo dejavnost promovirati na današnjih družbenih omrežjih. Slednja se med seboj razlikujejo po zasnovi, popularnosti in tipologiji uporabnikov, zato so nekatera primernejša za nekatere vidike oglaševanja, nekatera za druge. Podala je veliko primerov dobre prakse iz lastne izkušnje, kar je še dodatno popestrilo njen poseg.
Zadnja je nastopila Alenka Pahor Žvanut, vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing na Slovenski Turistični Organizaciji (STO), ki se je navezala na predhodni predavanji in predstavila pomen digitalizacije v današnjem času, s posebnim poudarkom na promociji turizma, pri čemer se je zaustavila prav pri našem prostoru.
Moderna tematika je privabila raznoliko in kvalitetno publiko, ki je dinamično interagirala s predavatelji. Powerpoint predstavitve predavateljev si lahko ogledate na teh povezavah:

Pms Slori Anketa Predstavitev

Kako do uspešno uporabiti družbena omrežja – Manca Korelc

Kako do uspešne uporabe družbenih omrežij – Alek Devetak Sara Soban

Pobuda sodi v niz dogodkov v sklopu projekta »Zastavimo skupne moči za skupne cilje«, ki ga ob 10. obletnici smrti Mirka Špacapana finančno podpira Avtonomna Dežela Furlanija Julijska Krajina.

 

Krožek/Associazione Anton Gregorčič - Drevored XX Septembra, 118 34170 Gorica - P.IVA 80007370317