Koncert z aperitivom v Lantierijevem dvorcu

Ob športnem in političnem udejstvovanju je dr. Mirko Špacapan bil izredno aktiven tudi na glasbenem področju. V tem duhu je v sklopu njemu posvečenega projekta “Zastavimo skupne moči za skupne cilje” v soboto, 27. oktobra 2018, v Lantierijevem dvorcu v Gorici potekal Večer z aperitivom. Glasbeno doživetje v organizaciji Krožka Anton Gregorčič so oblikovali glasbeniki SCGV Emil Komel, pevke DVS Bodeča Neža pod vodstvom Mateje Černic in Fantovska skupina Devin-Nabrežina z dirigentom Mirkom Ferlanom. Nastopajoči so publiki, ki je do zadnjega kotička napolnila dvorano, postregli z raznolikimi glasbenimi zvrstmi in sestavi, od instrumentalne do vokalne, klasične do jazz glasbe, v moški in ženski različici.

Center Emil Komel so zastopali pianistka Eva Dolinšek in violinistka Sara Gorkič, ki sta zaigrali Chopinov Nokturno, ter jazz skupina z Gabrielom Gardenalom na jazz kitari, Danielejem Sentierijem na bas kitari in Francescom Sentierijem na jazz klavirju in tolkalih. Program DVS Bodeča Neža je segal od Palestrinove Salve Regina, mimo Schumanna do sodobne slovenske avtorice Tadeje Vulc in njene skladbe Sorodnice srake. Fantovski sestav Devin-Nabrežina je postregel pretežno s slovenskimi pesmimi, od Kettejeve Na trgu, na melodijo Vasilija Mirka, do speva Tebi se le glasi iz opere Teharski plemiči Benjamina Ipavca, za zaključek pa s himno ljubezni Vive l’amour.

Poslušalcem je bila tudi na voljo pokušnja vin in kuhanega pršuta, za katere sta poskrbela združenje Autoktona in podjetje Goriziana Caffè. Večer je povezovala Nika Devetak, Jurij Lavrenčič pa je poskrbel za razsvetljavo.

Krožek/Associazione Anton Gregorčič - Drevored XX Septembra, 118 34170 Gorica - P.IVA 80007370317